Ons onderwijs in de praktijk

Hoe ziet een schooldag op de Looschool eruit? En hoe zijn de groepen ingedeeld? U ontdekt het hier.

Hoe ziet een schooldag eruit?

Een schooldag op de Looschool heeft een vaste structuur.

Start van de dag

De kinderen komen vanaf 8.15 uur binnen en gaan naar hun basisgroep. Om 8.30 uur begint de dag. Het dagprogramma, het onderwijsaanbod en wat er op dat moment speelt wordt samen besproken. In de kring worden verhalen verteld en besproken uit de methode ‘Trefwoord’. Soms zijn dat Bijbelverhalen, soms spiegelverhalen die uitnodigen om het te hebben over jezelf.

Aan het werk

In de ochtend werken de kinderen zelfstandig of krijgen ze instructie op hun eigen niveau. Op meerdere plekken kan alleen of in groepjes gewerkt worden. Ze gaan aan de slag met taal/spelling, rekenen en lezen. Tussen de middag eten en drinken alle groepen met de leerkracht. Daarna is het tijd voor IPC, verkeer, Engels en schrijven. De thema’s van het IPC trekken we zoveel mogelijk door naar de andere vakken en extra opdrachten, zodat de kinderen zich goed kunnen verbinden met de lesstof.

Afsluiting van de dag

Om 13.45 uur komen de kinderen samen in hun basisgroep voor de afsluiting van de dag. De kinderen vertellen wat ze vandaag hebben geleerd.

Beweegwijs

Leren gaat veel beter als je tussendoor ook goed beweegt. Onze pleinen nodigen uit tot bewegen door de inrichting voor verschillende speelzones volgens Beweegwijs. In de pauzes worden uitnodigende materialen klaargezet en leren de kinderen spelletjes waarin ze met of tegen elkaar spelen, of juist alleen. De oudste kinderen helpen hierbij als juniorcoach.

Daarnaast worden vanuit Beweegwijs ook diverse naschoolse activiteiten georganiseerd voor iedereen op de woensdagmiddag.

  • Direct regelen
    Direct regelen Persoonlijk kennismaken met CBS 't Loo? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel ´t direct!