Welkom op de Looschool.

Hoe leren leerlingen op de Looschool? Lees over onze onderwijsmethode, het aanbod en onze kijk op leren.

De naam van de school

De Looschool ligt in de Bloemenwijk van Zelhem. De ‘oude’ school is meer dan 150 jaar geleden gesticht: in 1869. Op de bouwgrond groeide een heuvelachtig bosje, op deze open plek verrees de school. Vandaar: de Looschool. De school startte met 114 leerlingen. In 1971 verhuisden we naar de Cosmeastraat. In 2012 en 2013 werd de school gerenoveerd om het gebouw aan te passen aan het onderwijs van nu. Op dit moment zijn er 150 leerlingen.  

Onze kijk op leren

De Looschool is een school waar geleerd wordt met hoofd, hart en handen. Wij zijn er op gericht leerlingen te begeleiden om hun plek in deze wereld in te nemen. Hier leren de kinderen de basiskennis- en vaardigheden uitstekend beheersen, waarbij we aandacht hebben voor het leren op de eigen manier en op eigen niveau.

Wij zien elk kind als uniek en onvervangbaar, nieuwsgierig en fantasierijk. Het is onze taak om bij elk kind het beste naar boven te laten komen, dat is soms kwetsbaar en soms krachtig. 5 waarden staan in onze school centraal: verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, vertrouwen, samen werken en zelfontplooiing.

Het Rots en water concept

Rots staat voor eigen grenzen aan kunnen geven, zelfstandig beslissingen kunnen nemen, een eigen weg kunnen gaan. Water staat voor communicatie, kunnen luisteren, samen naar oplossingen kunnen zoeken, en de grenzen van anderen te respecteren.

De kern van het Rots en Water bestaat uit vier op uiteenlopende manieren terugkerende basisinhouden.

Leren ‘gronden’ (stevig en ontspannen staan/zitten), centreren (adem in de buik) en focus/ concentreren (richten van de aandacht).

Ontwikkeling van lichaamsbewustzijn, waarmee meer inzicht wordt verkregen in de eigen emoties en regulatie daarvan (emotioneel bewustzijn), wat kansen biedt voor de ontwikkeling van meer zelfbewustzijn en het vermogen tot zelfregulatie (In Rots en Water de Gouden Driehoek genoemd).

Ontwikkeling van fysieke communicatievormen, die de ontwikkeling van meer verbale vormen van communicatie initiëren en kunnen ondersteunen.

Het Rots en Water concept; het ervaren en verinnerlijken van twee basisvormen van eigen kracht; de harde, onwrikbare ‘rotshouding’ tegenover de beweeglijke, verbindende ‘waterhouding’, zowel in fysiek, verbaal, mentaal als sociaal opzicht. 

 

Meer weten?

Wilt u weten hoe een schooldag en de groepen eruitzien? Ontdek dan ons onderwijs in de praktijk

  • Direct regelen
    Direct regelen Persoonlijk kennismaken met CBS 't Loo? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel ´t direct!