Ontdek de Looschool

Hoe leren kinderen op de Looschool? Lees over onze onderwijsmethode, het aanbod en onze kijk op leren.

Onze kijk op leren

De Looschool is een school waar geleerd wordt met hoofd, hart en handen. Wij zijn er op gericht kinderen te begeleiden om hun plek in deze wereld in te nemen. Hier leren de kinderen de basiskennis- en vaardigheden uitstekend beheersen, waarbij we aandacht hebben voor het leren op de eigen manier en eigen niveau.

Wij zien elk kind als uniek en onvervangbaar, nieuwsgierig en fantasierijk. Het is onze taak om bij elk kind het beste naar boven te laten komen, dat is soms kwetsbaar en soms krachtig. 5 waarden staan in onze school centraal: verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, vertrouwen, samen werken en zelfontplooiing.

Pakkend passend onderwijs

Ons onderwijs is een afwisseling van werken op niveau voor de kernvakken én samenwerken en ontdekken binnen de aangeboden thema’s. Werken op niveau voor de kernvakken doen de kinderen in de instructiegroepen. Samenwerken en ontdekken doen zij in de basisgroepen.

In ons onderwijs krijgen kinderen de kans om op hun eigen niveau vaardigheden te ontwikkelen. Binnen de kernvakken wordt in kleine instructiegroepen gewerkt die 2 keer per jaar opnieuw ingedeeld worden. Doubleren is niet meer nodig. Kinderen kunnen per kernvak vertragen wanneer dat nodig is of juist versnellen wanneer ze meer aankunnen. Bij alle stappen wordt het kind als geheel bekeken: wat is passend vanuit sociaal emotioneel oogpunt en welke uitdaging is nodig op het cognitieve vlak? Ouders worden hierbij nauw betrokken.

De boom van de goede gewoonten

Verantwoordelijkheid en samenwerken moet je leren. In alle groepen worden hierin stappen gezet die gebaseerd zijn op de 'Goede Gewoonten van Covey':

 • ‘Ik word de beste ik’
 • ‘Ik heb een doel, ik maak een plan’
 • ‘Eerst werken, dan spelen’
 • ‘Ik denk in win, win’
 • ‘Ik luister eerst, dan praat ik’
 • ‘Werk goed samen’
 • ‘Zorg goed voor jezelf’

Actieve houding

Aan de hand van het International Primary Curriculum (IPC) worden de kinderen aangemoedigd hun eigen vragen te stellen, op onderzoek uit te gaan en het resultaat te presenteren. Deze actieve houding wordt gestimuleerd met de vraag: wat heb je geleerd? Samenwerken is hierbij erg belangrijk.

De naam van de school

De Looschool ligt in de Bloemenwijk van Zelhem. De ‘oude’ school is meer dan 150 jaar geleden gesticht: in 1869. Op de bouwgrond groeide een heuvelachtig bosje, op deze open plek verrees de school. Vandaar: de Looschool. De school startte met 114 leerlingen. In 1971 verhuisden we naar de Cosmeastraat. In 2012 en 2013 werd de school gerenoveerd om het gebouw aan te passen aan het onderwijs van nu. Op dit moment zijn er 130 leerlingen.  

Meer weten?

Wilt u weten hoe een schooldag en de groepen eruitzien? Ontdek dan ons onderwijs in de praktijk

 • In de praktijk
  In de praktijk Hoe ziet een schooldag op de Looschool eruit? En hoe zijn de groepen ingedeeld? U ontdekt het hier.
 • Direct regelen
  Direct regelen Persoonlijk kennismaken met CBS 't Loo? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel ´t direct!