Hoe ziet een schooldag op ‘t Prisma er uit? En hoe zijn de units ingedeeld? U ontdekt het hier.

Hoe ziet een schooldag eruit?

Een schooldag op ’t Prisma heeft een vaste structuur. De kinderen gaan naar school van 8.30 tot 14.00 uur. De deur gaat open om 8.20 uur.

Dagopening

In de basiskring is er tot 8.55 uur de tijd om de dag te openen en door te spreken, aandacht te geven aan feestdagen, te praten over het thema of de actualiteit. Het programma van de dag wordt besproken.

Aan het werk

8.55 uur: uit de kring en aan het werk. De kinderen krijgen instructie, verwerken de stof en ontvangen reflectie. Dit geldt voor de basisvakken, de kernconcepten en de creatieve vakken. Het hangt van het kind af hoeveel vrijheid het krijgt in de planning van de activiteiten.

Tijdens de instructie wordt gewerkt aan een stap in de leerlijn. Dit gebeurt in kleine groepen van maximaal 8 kinderen zodat de instructie aansluit bij het niveau van het kind. De leerkracht observeert en waar nodig krijgt het kind begeleiding.

Kinderen verplaatsen zich tijdens de schooldag door de ruimte. Rekenen doen ze in het rekenlab, techniek in het testlab en schilderen in het kunstlab.

De dag afsluiten

Om 13.40 uur komt de basisgroep bijeen voor de afsluiting van de dag. De uitwisseling van ervaringen stimuleert andere kinderen om er morgen mee aan de slag te gaan. Centraal staan de vragen ‘wat heb je geleerd?’ en ‘hoe is het gegaan?’ Het leerprogramma is ten einde om 14.00.

 • Ontdek de units  

  Op ‘t Prisma werken we met 3 units. Jongere en oudere kinderen kunnen elkaar helpen en van elkaar leren. Binnen elke unit zijn de leerlingen ingedeeld in basiskringen. Kinderen starten en eindigen de schooldag in deze groep met een vaste leerkracht.

  • Unit 1
   Groep 1, 2, 3
  • Unit 2
   Groep 4 en 5
  • Unit 3
   Groep 6, 7, 8 en 9

  Een leerling gaat naar de volgende unit als het aanbod daar beter past bij zijn ontwikkelingsniveau op sociaal- en emotioneel niveau en belangstelling. Elke overgang gebeurt in afstemming met de ouder, het kind en de leerkracht.

 • Direct regelen Persoonlijk kennismaken met ‘t Prisma? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Dit kunt u hier!