Jouw talent, ontwikkeld voor de toekomst

  • samen in beweging
  • groeien met plezier
  • talent is jouw toekomst
  • ontdek jouw uitdaging

Op ’t Prisma geloven we in interactief onderwijs: waarin kinderen worden uitgedaagd tot het leren van en met elkaar. Ook leren zij kritisch en creatief te denken en problemen op te lossen.

Bij ons op school ben je veilig en leer je met plezier.Ben je trots op wie je bent, wat je leert en wat je maakt.Leer je zelf keuzes te maken en ontdek je wat je allemaal kunt.

Onze school is ‘een school voor de toekomst’. Wat dit betekent? In deze tijd is kennis kunnen toepassen belangrijker dan kennis bezitten. Hiervoor zijn meerdere talenten nodig. Hier speelt ons onderwijs op in. Wij kijken naar het maximaal haalbare niveau op cognitief, motorisch, creatief en sociaal-emotioneel vlak.

We vinden het belangrijk dat kinderen hun talenten verder ontwikkelen. Daarnaast stimuleren we hen zelfverantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces. We leggen de lat hoog en willen het maximale ut elke leerling  halen. Daarom krijgen leerlingen op 't Prisma de kans op hun eigen niveau en in hun eigen tempo te ontwikkelen. 

Tienercollege

De stap van het basisonderwijs naar het Voortgezet Onderwijs is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Op het TienerCollege ’t Prisma helpen wij jou door een tussenstap te maken. Een pas op de plaats zodat je snel weer vooruit kunt. 

Heb je om diverse redenen een achterstand opgelopen, wil je nog werken aan je sociale vaardigheden, wil je leren leren, meer zelfvertrouwen krijgen en/of vind je plannen nog moeilijk? Ben je slim, jong maar beheers je weinig leerstrategieën? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Er komen leerlingen vanuit de wijde omgeving van diverse basisscholen in ons TienerCollege. Samen met een coachende leerkracht zoeken we met jou naar mogelijkheden en stemmen daar een passende leerroute op af. We stellen samen een ambitie op en door coaching- en ouder/kind gesprekken werken we aan jouw persoonlijke leerdoelen.  

Naast de persoonlijke doelen bieden we een groot aantal vakken aan: rekenen & wiskunde, taal & literatuur, Nederlandse spelling, kunst & cultuur, aardrijkskunde, geschiedenis, burgerschap, filosofie, natuurwetenschappen, mens & maatschappij, vreemde talen en digitale geletterdheid. Ook bieden wij aandacht aan culturele activiteiten.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat je een dag mee kan lopen op de voortgezet onderwijsscholen in de buurt om vast kennis te kunnen maken. Alles om de doorstroom naar het voortgezet onderwijs makkelijker te maken voor je.

Maak je alles goed, dan heb je niets geleerd. Iedere vraag die niet hardop uitgesproken wordt, is een vraag die verloren gaat. Dus als er vragen zijn dan beantwoorden we die graag. Ook nodigen wij je uit om een dag mee te lopen. Want pas dan voel je wat we doen. Grijp je kans en kom snel kijken! 

Informatie of afspraak maken kan via info@t-prisma.nl 

Lees ook de informatie op de VO-gids

Check ook onze Instagrampagina.

En ga naar ons YouTube kanaal voor een Impressie.

Wat wordt er geschreven over het TienerCollege. Lees hier de blog van het SLO.

  • In de praktijk
    In de praktijk Hoe ziet een schooldag op ‘t Prisma er uit? En hoe zijn de units ingedeeld? U ontdekt het hier.
  • Direct regelen
    Direct regelen Persoonlijk kennismaken met ‘t Prisma? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Dit kunt u hier!
 
Ontdek ons onderwijs

Op ‘t Prisma leren de kinderen vanuit talenten en vaardigheden. Zij weten waar hun talenten liggen en zetten die in. Zij gaan zelfbewust nieuwe uitdagingen aan. Dat is wat wij voor ogen hebben.