Hoe leren kinderen op Kindcentrum de Flief? Lees over onze onderwijsmethode, het aanbod en onze kijk op leren.

Onze kijk op leren

VierKeerWijzer (Meervoudige Intelligentie) neemt een erg belangrijke plaats in binnen ons onderwijs. Met de methodiek van VierKeerWijzer krijg je inzicht in de unieke talenten van ieder kind. Wij helpen kinderen het beste uit zichzelf te halen: door het ontwikkelen van een eigen leerstijl en strategie. Het aanbod, de instructie en begeleiding passen we hier specifiek op aan.

VierKeerWijzer in de peutergroep en groep 1, 2, 3

In deze groepen werken we met behulp van thema’s van VierKeerWijzer. De kinderen gaan wekelijks aan de slag met de 8 Intelligenties: Samen, Ik, Kijk, Doe, Natuur, Muziek, Taal en Getallen.

VierKeerWijzer in groep 4, 5, 6, 7, 8

Kinderen uit deze groepen werken met VierKeerWijzer onder meer aan geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, begrijpend lezen en woordenschat. Vakken zoals techniek, actief burgerschap, tekenen, handvaardigheid, muziek en dramatische expressie zijn hierin geïntegreerd. Op deze wijze wordt leren voor de kinderen een belevenis. Het aanleren van strategieën en kennis gebeurt door training (zoals herhaling) en beleving (zelf ervaren).

Rijke leeromgeving

Leren gebeurt op Kindcentrum De Flief in een zin- en betekenisvolle context. De kinderen ervaren de school als een rijke leeromgeving. De kinderen gaan op onderzoek uit: in de werkboeken, op internet en in leesboeken én in de directe omgeving (zoals het klaslokaal zelf). Daarnaast gaan we regelmatig ‘op pad’, naar buiten toe.

Meer weten?

Wilt u weten hoe een schooldag en de groepen eruitzien? Ontdek ons onderwijs in de praktijk. 

  • Ons onderwijs in de praktijk Hoe ziet een schooldag op Kindcentrum de Flief eruit? En hoe zijn de groepen ingedeeld? U ontdekt het hier.
  • Direct regelen Persoonlijk kennismaken met Kindcentrum De Flief? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel 't direct!