Ontwikkel je op Meenegrond, een bodem vol vertrouwen

Onze leerlingen ontwikkelen zich op ‘Meenegronden’. Onze bodem zit vol met vertrouwen. En vertrouwen is essentieel om te kunnen groeien. De leerlingen ervaren dat door het gevoel ‘erbij te horen’. Onze Daltonschool staat in een hechte buurt en de school is dan ook van ons allemaal.

Op Meenegrond heb je altijd het gevoel dat je erbij hoort

Op Meenegrond krijg je ruimte om te spelen, te ontdekken en te ervaren

Op Meenegrond word je elke dag zelfstandiger

Op Meenegrond wordt elke leerling een zelfstandige burger met lef die initiatieven durft te nemen en die weet hoe het is om echt samen te werken.

  • Kom in de klas
    Kom in de klas Hoe verloopt een schooldag op Daltonschool De Meene? En hoe zijn de groepen ingericht? Lees het hier.
  • Ons onderwijs in de praktijk
    Ons onderwijs in de praktijk Hoe verloopt een schooldag op Daltonschool De Meene? En hoe zijn de groepen ingericht? Lees het hier.
 
Ontdek ons onderwijs

Daltonschool de Meene ligt in een ruimtelijke omgeving: kinderen hebben alle gelegenheid om te spelen, te ravotten en te ontdekken. De school staat in een woonwijk en de buurt is betrokken bij een aantal activiteiten. Daltonschool de Meene is een voortzetting van een school die in 1931 in buurtschap ‘De Meene’ werd gesticht. De school heeft bewust dezelfde naam gehouden.

Buiten het dorp lag grond die gemeenschappelijk gebruikt werd. Bewoners van het dorp hadden het recht om deze ‘Meenegronden’ te bewerken. Gemeenschappelijk bezit én gemeenschappelijk werkterrein is ook op onze school van toepassing.