Hoe leren kinderen op CBS de Rank? Lees over onze onderwijsmethode, het aanbod en onze kijk op leren.

Onze kijk op leren

Op CBS de Rank zijn de leerlingen de opbrengst van ons onderwijs. Zij leren de vaardigheden beheersen om goed toegerust te zijn in de 21ste eeuw. Een maatschappij die vraagt om vaardigheden als aanpassingsvermogen, flexibiliteit, samenwerking, probleemoplossend vermogen en creatief denken.

Thinking for Learning

Ons onderwijs is gebaseerd op het onderwijsprogramma Thinking for Learning. Hiermee richten wij ons op het bijbrengen en gebruikmaken van vaardigheden.

Onze school leert kinderen nieuwsgierig te zijn en zelfstandig op zoek te gaan naar oplossingen. We dagen de kinderen uit een mening te vormen en deze te beargumenteren. Aan de hand van argumenten leren ze ook hun mening bij te stellen.

Open ruimtes

Op CBS de Rank werken we zowel klassikaal als in open ruimtes. Deze ruimtes zijn zó ingericht dat leerlingen op verschillende manieren en plekken kunnen leren. Op onze school werken we met de nieuwste technieken: in ons technieklokaal hebben we zelfs een 3D-printer.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat kinderen opgroeien met de natuur. Ons schoolplein is ingericht volgens de visie ‘natuurlijk bewegen’. Met natuurlijke materialen hebben wij een speellocatie gecreëerd die de ‘groene fantasie’ prikkelt. Verder werken we samen met het Achterhoeks Planetarium: hier leren de kinderen alles over de ruimte en de planeten.

Motiveren om te leren

Wij helpen kinderen ontdekken welke leerstijl het beste bij ze past. Het aanbod, de instructie en begeleiding passen we hier specifiek op aan. We vinden het belangrijk dat kinderen gemotiveerd zijn voor het leren en betrekken kinderen daarom bij het inzichtelijk maken van doelen en de voortgang van hun eigen leerproces.

Meer weten?

Wilt u weten hoe een schooldag en de groepen eruitzien? Ontdek ons onderwijs in de praktijk. 

  • In de praktijk Hoe ziet een schooldag op CBS de Rank eruit? En hoe zijn de groepen ingedeeld? U ontdekt het hier.
  • Direct regelen Persoonlijk kennismaken met CBS de Rank? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel 't direct.