Leren door te denken en te doen

CBS de Rank in Toldijk betrekt kinderen bij het inzichtelijk maken van doelen en de voortgang van hun eigen leerproces. Kinderen worden uitgedaagd om positie in te nemen en hun eigen mening te vormen: door te ontdekken, te doen en te ervaren.

Ons onderwijs is gebaseerd op het onderwijsprogramma Thinking for Learning. Als eerste gecertificeerde school in Nederland leren kinderen door middel van dit programma de vaardigheden om toegerust te zijn in de 21ste eeuw. 

  • In de praktijk
    In de praktijk Hoe ziet een schooldag op CBS de Rank eruit? En hoe zijn de groepen ingedeeld? U ontdekt het hier.
  • Direct regelen
    Direct regelen Persoonlijk kennismaken met CBS de Rank? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel 't direct.
 
Ontdek ons onderwijs

CBS de Rank is een basisschool met een christelijke grondslag. Alle kinderen zijn welkom en iedereen maakt kennis met de christelijke tradities en verhalen die in onze cultuur nog steeds een belangrijke rol spelen.

De leerlingen van CBS de Rank werken zowel klassikaal als in open ruimtes. De kinderen plannen zelf hun dagtaken en weektaken in, afhankelijk van de groep waarin ze zitten. De leerkracht geeft instructies en begeleiding aan de kinderen.