Ontdekkingstocht naar het antwoord op de vraag

Op CBS De Haven in Doetinchem gaan we samen aan de slag met ontdekkend leren. We helpen kinderen zelfstandig te zijn en motiveren hen een eigen leerstijl te ontwikkelen. Voor een goede basis voor werken en leven in de 21e eeuw.  

Met ons onderwijs wekken we de interesse van de kinderen. Zolang zij enthousiast zijn over wat ze leren, blijft de motivatie hoog en de leerstof beter hangen. Kinderen zijn mede verantwoordelijk voor hun eigen leerproces. Het ontwikkelen van autonomie, eigenaarschap en het herkennen van authenticiteit vinden wij hierbij belangrijk. Ons onderwijsteam garandeert structuur, orde en ondersteuning.

 
Over ons onderwijs

Op CBS De Haven overstijgt de leerstof de traditionele vakindeling. Met thema’s verbinden wij de leerstof met de werkelijkheid. Vanuit projecten en thema’s gaan we samen ontdekkend leren. Kinderen leren veel in de zoektocht naar het antwoord op de vraag. Ons onderwijs is gebaseerd op universele waarden en normen.

CBS De Haven is een basisschool met een christelijke grondslag. Alle kinderen zijn welkom en iedereen maakt kennis met de christelijke tradities en verhalen die in onze cultuur nog steeds een belangrijke rol spelen.

  • In de praktijk
    In de praktijk Hoe ziet een schooldag op CBS De Haven eruit? En hoe zijn de groepen ingedeeld? U ontdekt het hier.
  • Direct regelen
    Direct regelen Persoonlijk kennismaken met CBS De Haven? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel 't hier!