Ontdek Basisschool IJzevoorde

Hoe leren kinderen op Basisschool IJzevoorde? Lees over onze onderwijsmethode, het aanbod en onze kijk op leren.

Onze visie op leren

Kinderen leren doordat ze nieuwsgierig zijn. De school biedt kinderen de mogelijkheid om kennis op diverse manieren te verwerven. Onze visie op de inrichting van het onderwijs is:  

We hechten er belang aan de kinderen kennis bij te brengen en te laten toepassen op de plek die het meest uitdagend en betekenisvol voor hen is. Soms is dat binnen de school, soms daarbuiten. Deze manier van leren noemen we werkplekleren.  

We brengen de kinderen dicht bij onderwerpen, zodat ze het echt beleven en er actief mee bezig zijn. We ondernemen excursies en huren professionals in op een specifiek vakgebied. Daarnaast gebruiken we ervaringsdeskundigen uit de ouderpopulatie; zij geven dan gastlessen.

Het belang van buiten en bewegen

Er zijn ontzettend veel onderzoeken gedaan die het belang van een groene omgeving en buitenspel aantonen. Toch zien we steeds meer kinderen op de tablet of een ander scherm spelen. Ook computerspelletjes kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het kind. Maar maximaal 1 uur per dag. Daarna zijn de effecten vooral negatief. Dus meer buiten spelen in een groene omgeving is gezond! Buitenspel draagt bij aan een goede dosis lichamelijke beweging, een reducering van het stressniveau en aan de ontwikkeling van sociale competenties. 
Onze leerkrachten zijn getraind om buiten onderwijs vorm te geven, elke dag trachten wij minimaal een half uur buiten / bewegend te leren.

Op onze school mag ieder kind zich ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau en in een eigen tempo. Ze ontdekken wie zij zijn, wat hun talenten zijn en waar hun grenzen liggen.

Warmte in structuur

De beleving van het kind, in het moment. Wat is er nodig? De leerkrachten luisteren en bewegen mee. Hierbij gaan we uit van het goede en communiceren rustig. Tegelijk richten we ons op heldere doelen. Het resultaat? Warmte in structuur.

De inhoud van ons onderwijs

Bij de inhouden van ons onderwijs laten wij ons o.a. leiden door hetgeen beschreven staat in de kerndoelen en referentieniveaus. Om hieraan vorm te geven, gebruiken we voor de kernvakken taal, rekenen en schrijven methoden. 

Voor de kerndoelen op het gebied van de cultuureducatie maken we gebruik van verschillende bronnen. Voor muziek maakt de school o.a. gebruik van Muziekschool Doetinchem, ook werken we komend jaar samen met cultuurbedrijf Amphion. 

Het schoolgebouw

Onze school is gevestigd in het gemeenschapshuis (cultuurhuis), in het prachtige buitengebied van Doetinchem. De school ligt midden tussen de velden nabij natuurgebied de Slangenburg. De school beschikt over een eigen sportaccommodatie en ruime buitenspeelplaats. Verschillende sportverenigingen vinden hier hun vaste plek.

Meer weten?

Wilt u weten hoe een schooldag en de groepen eruitzien? Ontdek dan ons onderwijs in de praktijk.

  • Ons onderwijs in de praktijk
    Ons onderwijs in de praktijk Hoe verloopt een schooldag op Basisschool IJzevoorde? En hoe zijn de groepen ingericht? Lees het hier.
  • Direct regelen
    Direct regelen Persoonlijk kennismaken met Basisschool IJzevoorde? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel ’t direct.