Ontdek Basisschool IJzevoorde

Hoe leren kinderen op Basisschool IJzevoorde? Lees over onze onderwijsmethode, het aanbod en onze kijk op leren.

Onze kijk op leren

Op Basisschool IJzevoorde leren de kinderen volgens het principe ‘Natuurlijk bewegen’. Want bewegen is gezond, fijn om te doen én haalt in elk kind het beste naar boven. Wij geloven in de kracht van samenwerking. Door samen te sporten, leren kinderen samen te werken en kunnen zij zich optimaal ontwikkelen.

Op onze school mag ieder kind zich ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau en in een eigen tempo. Ze ontdekken wie zij zijn, wat hun talenten zijn en waar hun grenzen liggen.

Warmte in structuur

De beleving van het kind, in het moment. Wat is er nodig? De leerkrachten luisteren en bewegen mee. Hierbij gaan we uit van het goede en communiceren rustig. Tegelijk richten we ons op heldere doelen. Het resultaat? Warmte in structuur.

Open ruimtes

Leerlingen werken samen in wisselende groepen, met kinderen die ook ouder of jonger kunnen zijn. Dit daagt de leerlingen uit om van én met elkaar te leren. Zij plannen zelf hun dag in en werken in open ruimtes.

Leren via kernconcepten: inzichten

In ons onderwijs leren de kinderen aan de hand van kernconcepten: een verzameling van aan elkaar gerelateerde leerinzichten. Zij verbinden onderdelen van de leerstof en de werkelijkheid.

Via kernconcepten begrijpen kinderen hoe iets werkt en waar de verbanden liggen. Hierna bouwen ze routines op. Dit resulteert in inzicht in jezelf, de directe sociale en fysieke omgeving en de ‘grotere’ wereld. 

De kernconcepten getalbegrip (rekenen en wiskunde) en communicatie (taal) zijn doorlopend aanwezig.

Het schoolgebouw

Onze school is gevestigd in het gemeenschapshuis (cultuurhuis), in het prachtige buitengebied van Doetinchem. De school ligt midden tussen de velden nabij natuurgebied de Slangenburg. De school beschikt over een eigen sportaccommodatie en ruime buitenspeelplaats. Verschillende sportverenigingen vinden hier hun vaste plek.

Meer weten?

Wilt u weten hoe een schooldag en de groepen eruitzien? Ontdek dan ons onderwijs in de praktijk.

  • Ons onderwijs in de praktijk
    Ons onderwijs in de praktijk Hoe verloopt een schooldag op Basisschool IJzevoorde? En hoe zijn de groepen ingericht? Lees het hier.
  • Direct regelen
    Direct regelen Persoonlijk kennismaken met Basisschool IJzevoorde? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel ’t direct.