Basisschool IJzevoorde Ontdek meer over onze school

Talenten ontwikkelen door bewegen

Op Basisschool IJzevoorde geven we elk kind de ruimte om de eigen, unieke talenten te ontwikkelen. Dat doen we onder het motto ‘Natuurlijk bewegen!’ Want bewegen is natuurlijk en natuurlijk gaan we daarom bewegen.

‘Natuurlijk bewegen’ is een onderwijsconcept waarbij beweging en onderwijs in de open lucht centraal staan. Het brengt verborgen talenten naar boven, stimuleert samenwerking tussen kinderen en heeft een positieve invloed op lichaam en geest.

 
Natuurlijk bewegen!

Wij zijn ervan overtuigd dat leren voor ieder kind leuk kan zijn. Als je van leren een spel maakt, gaan kinderen er thuis mee verder. Daarom geloven wij in ‘bewegend leren’. Als je beweegt neem je de stof een stuk makkelijker op. 

Bewegend leren kan bij ons binnen in het lokaal maar ook heel goed buiten in de prachtige omgeving. De natuur, waar we middenin zitten of in onze prachtige sportaccommodatie. Hoe meer kinderen kunnen genieten van onze omgeving, des te meer liefde ze ervoor krijgen. Kinderen die zich verwonderen over hoe groots en bijzonder de natuur is, dat doet ons wat. 

Iedereen is anders, dus wij wisselen onze manier van onderwijs continu af. Van activiteit naar rust, van enthousiasme-samen vol ervoor gaan-, naar geduldig luisteren naar een uitleg. Een geborgen sfeer waarin iedereen veilig is. Dicht bij de stad, maar toch echt dorps; ons kent ons! Wij kennen de kinderen en ouders weten ons te vinden. Samen staan we altijd klaar, voor iedereen. 

  • Ons onderwijs in de praktijk
    Ons onderwijs in de praktijk Hoe verloopt een schooldag op Basisschool IJzevoorde? En hoe zijn de groepen ingericht? Lees het hier.
  • Direct regelen
    Direct regelen Persoonlijk kennismaken met Basisschool IJzevoorde? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel ’t direct.