Leren denken buiten bestaande grenzen

  • De Bargeweide in Eefde daagt kinderen uit om buiten bestaande grenzen en patronen te denken. Ze leren zich ontwikkelen tot sterke, zelfstandige en sociale kinderen die hun eigen talenten ontdekken.

De leerlingen van De Bargeweide zijn actief betrokken bij het leerproces en werken doelgericht aan kennis, vaardigheden en inzicht. De leerkrachten garanderen structuur, orde en ondersteuning in dit proces. Juist in die duidelijke onderliggende structuur, kunnen kinderen de ruimte krijgen om zelf keuzes te maken. De ruimtes op school zijn zó ingericht dat leerlingen op verschillende manieren en plekken kunnen leren.

  • Ons onderwijs in de praktijk
    Ons onderwijs in de praktijk Hoe verloopt een schooldag op De Bargeweide? En hoe zijn de groepen ingericht? Lees het hier.
  • Direct regelen
    Direct regelen Persoonlijk kennismaken met De Bargeweide? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel ’t direct.
 
Ontdek ons onderwijs

Op De Bargeweide stimuleren we de maximale ontwikkeling van kinderen. Zij werken aan hun zelfvertrouwen, begrip en het ontdekken van de eigen talenten. Daarnaast is er aandacht voor internationale ontwikkelingen en culturen.

Ons onderwijs is gebaseerd op een combinatie van wereldoriëntatie, creatieve vorming en persoonlijke ontwikkeling. Dat doen we door een rijke leeromgeving te creëren waarin leerlingen werken met kernconcepten. Dit zijn uitdagende thema's die van allerlei kanten benaderd worden. Maatschappelijke thema's waar we samen op inzoemen.