Jouw talent, ontwikkeld voor de toekomst

  • samen in beweging
  • groeien met plezier
  • talent is jouw toekomst
  • ontdek jouw uitdaging

Op ’t Prisma geloven we in interactief onderwijs: waarin kinderen worden uitgedaagd tot het leren van en met elkaar. Ook leren zij kritisch en creatief te denken en problemen op te lossen.

Bij ons op school ben je veilig en leer je met plezier.Ben je trots op wie je bent, wat je leert en wat je maakt.Leer je zelf keuzes te maken en ontdek je wat je allemaal kunt.

Onze school is ‘een school voor de toekomst’. Wat dit betekent? In deze tijd is kennis kunnen toepassen belangrijker dan kennis bezitten. Hiervoor zijn meerdere talenten nodig. Hier speelt ons onderwijs op in. Wij kijken naar het maximaal haalbare niveau op cognitief, motorisch, creatief en sociaal-emotioneel vlak.

We vinden het belangrijk dat kinderen hun talenten verder ontwikkelen. Daarnaast stimuleren we hen zelfverantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces. We leggen de lat hoog en willen het maximale ut elke leerling  halen. Daarom krijgen leerlingen op 't Prisma de kans op hun eigen niveau en in hun eigen tempo te ontwikkelen. 

Tienercollege / Up2VO

Ben jij nog niet toe aan het Voortgezet Onderwijs? Wil je bijvoorbeeld graag naar de HAVO maar dan wel met een juiste aansluiting op niveau? Dan is het Tienercollege zeker iets voor jou. Wij dagen jou uit om het maximale uit jezelf te halen. Je ontdekt wat je allemaal kan op het gebied van leerstrategieën en je leert te plannen. Buiten de basisvakken om is er ook een speciaal aanbod in Wiskunde,  Engels, Duits en Frans met een leerkracht die Cambridge Engels beheerst. Dit kan bijvoorbeeld weer een mooie aansluiting zijn bij jouw keuze richting tweetalig onderwijs. Er is ook veel aandacht voor het sociale en emotionele aspect. Wij bereiden je voor op de wereld van morgen met kennis, vaardigheden en talenten die daarvoor nodig zijn. Je leert bij ons hoe je eigenaar wordt van jouw leerproces. We werken projectmatig samen met het Voortgezet Onderwijs en er worden masterclasses verzorgd door gastdocenten en/of ondernemers.

Dit tussenjaar wordt aangeboden op basisschool ‘t Prisma in Doetinchem. Wil je eens langskomen om te kijken dan kan dat zeker. Neem contact op via onze site www.t-prisma.nl  of stuur een mail naar directie@t-prisma.nl

  • In de praktijk
    In de praktijk Hoe ziet een schooldag op ‘t Prisma er uit? En hoe zijn de units ingedeeld? U ontdekt het hier.
  • Direct regelen
    Direct regelen Persoonlijk kennismaken met ‘t Prisma? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Dit kunt u hier!
 
Ontdek ons onderwijs

Op ‘t Prisma leren de kinderen vanuit talenten en vaardigheden. Zij weten waar hun talenten liggen en zetten die in. Zij gaan zelfbewust nieuwe uitdagingen aan. Dat is wat wij voor ogen hebben.