Ontdekken, doen en ervaren

Jenaplanschool Pierson in Hengelo Gld. leert kinderen vaardigheden die nodig zijn voor werken en leven in de 21e eeuw. In deze tijd wordt van kinderen verwacht dat ze mondig, innovatief, zelfstandig en initiatiefrijk zijn.

Zij leren beter door te ontdekken, door te doen en door te ervaren. Kinderen zetten hierdoor op hun eigen manier al hun vaardigheden en competenties in. Ons onderwijs is gebaseerd op universele waarden en normen en wordt vormgegeven aan de hand van zogenoemde ‘Jenaplanessenties’.

  • Ons onderwijs in de praktijk
    Ons onderwijs in de praktijk Hoe ziet een schooldag op Jenaplanschool Pierson eruit? En hoe zijn de stamgroepen ingedeeld? U ontdekt het hier.
  • Direct regelen
    Direct regelen Persoonlijk kennismaken met Jenaplanschool Pierson? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel 't direct!
 
Ontdek ons onderwijs

De leerlingen van Jenaplanschool Pierson leren niet meer klassikaal en in het tempo van de groep, maar in hun eígen tempo. Ze werken op een individuele manier toe naar het niveau dat nodig is voor de middelbare school. Het onderwijsteam kijkt naar het kennen en kunnen van ieder kind, zodat zij het aanbod, de instructie en de begeleiding hierop specifiek kunnen aanpassen.

Leerlingen werken samen in stamgroepen. Dit betekent dat ze samenwerken met kinderen die ook ouder of jonger kunnen zijn. Dit daagt de leerlingen uit om van én met elkaar te leren. Uiteraard garanderen wij structuur, orde en ondersteuning in dit proces.