De nieuwe wereld start vandaag

Kinderen groeien op in een wereld die razendsnel verandert. De technologische ontwikkelingen denderen voort. Via sociale media, internet, mobiele telefoons, apps en tal van andere netwerken komt informatie uit alle hoeken van de wereld razendsnel hun kant op. Dit vraagt om een nieuwe manier van onderwijs. Achterover zitten en kennis over leerlingen uitstrooien is niet meer van deze tijd. Kinderen die overal informatie vandaan weten te halen en leren hoe ze deze snel en zorgvuldig kunnen filteren des te meer.

Wij creëren kritische leerlingen die zelf de juiste afwegingen maken en nuances aanbrengen.

Culturen, landen en gebruiken zijn binnen handbereik. Veel meer dan vroeger, komen kinderen in aanraking met invloeden van over de hele wereld. Natuurlijk via internet, maar ook hun eigen omgeving wordt steeds internationaler. Op school ontdekken ze verschillende culturen en leren ze erover vanuit wederzijds respect. 

Wij creëren wereldburgers.

Wij vinden dat kinderen van jongs af aan eigenaar van hun leerproces moeten worden. Ze moeten ontdekken hoe ze het beste leren en hoe ze zichzelf doelen kunnen stellen. Wij laten kinderen dus meedenken over hun eigen toekomst. Tuurlijk, daar hoort goede en strakke begeleiding bij en die bieden wij ook. Maar een leerling die medeverantwoordelijk is voor zijn eigen leerproces zet in onze ogen twee stappen harder. Zo vormen we de burgers van de toekomst. Kinderen komen er bij ons op school achter waar hun talenten liggen en hoe ze die moeten gebruiken.

Wij creëren zelfverzekerde leerlingen die zich willen ontplooien.

  • Ons onderwijs in de praktijk
    Ons onderwijs in de praktijk Hoe verloopt een schooldag op De Zonneboom? En hoe zijn de groepen ingericht? Lees het hier.
  • Direct regelen
    Direct regelen Persoonlijk kennismaken met De Zonneboom? Onze schoolgids bestellen? Of uw kind direct aanmelden? Regel ’t direct.
 
Missie en visie: een brede ontwikkeling met een eigen route

Op de Zonneboom staan we voor de brede ontwikkeling van ieder kind. Daarmee bedoelen we de balans tussen een stevige basiskennis en het ontwikkelen van een persoonlijke leerstijl. Met een stevige basiskennis kan een kind alle informatiestromen vanuit verschillende kanalen kritisch beoordelen. Daarnaast vinden wij het heel belangrijk dat ieder kind een persoonlijke leerstijl ontwikkelt. De leerling kan dan zelf doelen stellen en het leerproces organiseren op z'n eigen manier.

Leerlingen met een uitgebreid scala aan kennis. Kinderen die weten wat hun talenten zijn, hoe ze het beste leren en die zelf doelen stellen voor hun leerproces. Dat bedoelen wij met brede ontwikkeling.

Zelfverzekerde leerlingen die weten waar ze goed in zijn en die ook nog eens begrijpen hoe ze hun doelen kunnen halen. Kinderen die samen met ons hun schooltijd invullen en daardoor plezier en resultaat samen laten gaan.

De Zonneboom is de school waar ieder kind straalt.