‘Schoonmaak in huis, twintig procent goedkoper uit’

 • 0x bekeken
 • 2 reacties

Interview - Na jarenlange uitbesteding heeft Stichting Scholengroep Gelderveste ervoor gekozen de schoonmaakdienst in huis te halen. Het in dienst nemen van 22 schoonmakers is geen marktconforme handeling. “Ten opzichte van het oude model is dit twintig procent goedkoper, terwijl de schoonmakers twintig procent meer verdienen.”

Het Europese aanbestedingscontract van Gelderveste bij SS leaning Service liep in 2014 af. Om te kunnen verlengen moesten we 25 procent meer gaan betalen. We zijn gaan rekenen en besloten om de schoonmaak in eigen beheer onder te brengen vertelt Rob Pasman. Hij werkt als acilitair manager bij Stichting Scholengroep Gelderveste, dat bestaat uit twintig christelijke basisscholen in Oost-Gelderland.

Schoonmaak 'in huis'

Ruim 3.200 kinderen bezoeken dagelijks een van deze scholen. "Wij hebben de schoonmaak ‘in huis’ gehaald en 22 schoonmakers in dienst genomen. We zijn daarbij bovendien een stap verder gegaan dan in de oude situatie. We hebben gekozen om niet meer met een vast programma te werken maar met een vast bedrag per maand. Voor dat bedrag moeten ze de school schoonmaken. Hoe ze dat doen maakt mij eigenlijk niet uit. Als de school maar als schoon wordt ervaren door de gebruikers."

De resultaten van het project bevallen uitstekend tot nu toe. De contracten zijn op 1 april 2014 ingegaan en lopen nog tot januari 2 januari 2016. Onze intentie is om de schoonmakers die goed functioneren, in vaste dienst te nemen."

Benieuwd wat het project ScholenGroep GelderVeste heeft opgeleverd? Download hieronder het volledige artikel. 

Download Download het volledige artikel
2 reacties Ook reageren
 1. om 13:01

  hallo rob.
  een goed system ik vind het erg goed van jullie.
  jullie zijn goedkoper uit.en het werkt ook prima.mocht er een vacature zijn ??? zou ik ook graag bij jullie willen schoonmaken.heb trouwens 8 jaar ervaring in de schoonmaak.ik en mijn vrouw maken ook de sporthal en kantine schoon op locatie ijzervoorde.
  mvg jh.veldboom.

  Reageer
  1. om 11:11

   Dank je wel voor de reactie. De insteek was niet om goedkoper uit te zijn maar een betere kwaliteit te krijgen voor het zelfde geld. Na verloop van tijd bleek het niet meer te hoeven betalen van de BTW aan een andere organisatie onze besparing te zijn. Zou je mij een mail willen sturen met wat contactgegevens?

Reactie plaatsen